Veel buurtgenoten weten het als geen ander: als je zonnepanelen op je dak wilt of je huis (beter) wilt isoleren, gaat dat een stuk makkelijker als je dit samen doet! In Nederland zijn al ruim 350 buurtinitiatieven die dit samen doen.

Om in Tuk nog meer buren op weg te helpen met energiebesparende maatregelen zoeken we een aantal dorpsgenoten die samen met ons concrete, duurzame acties willen opzetten.

Uiteindelijke doel is in zoveel mogelijk huizen in Tuk goede isolatie, zoveel mogelijk zonnepanelen op eigen dak en als dit niet kan gezamenlijk zoveel mogelijk gebruik te maken van een groot dak via een energiecoöperatie. En waar het kan en gewenst is verwarming via warmtepompen. En wie weet welke duurzame acties er nog meer uit voortvloeien?

Als zogenaamd buurtteam worden we ondersteund door Buurkracht, een maatschappelijk initiatief gesteund door gemeenten, provincies en in Tuk ook door netbeheerder Rendo. Ook de gemeente Steenwijkerland heeft haar medewerking toegezegd. Meer informatie over Buurkracht is te vinden via de website van PB Tuk.

Buren hebben samen buurkracht. Belangstelling om ook je buurkracht voor dit duurzame initiatief in te zetten? Stuur dan even een mailtje naar een van onderstaande mailadressen:

roelofjoke@ziggo.nl
fs.jellema@kpnmail.nl
ph.slangen@ziggo.nl

Roelof Wolters, Folkert Jellesma, Philip Slangen