Dorpsfeest 2021

Elk laatste weekend van augustus is er in Tuk het jaarlijkse Tukse feest. Met ook dit jaar weer een programma voor jong en oud zodat er voor iedereen wel wat te doen is.

Programma Tukse feest 2021

Door Corona was er in 2020 helaas geen Tuksefeest. Dit jaar kunnen we in aangepaste vorm toch door op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus!

VRIJDAG 27 AUGUSTUS

VISWEDSTRIJD (15:00u – 17:00u)
Locatie:           bij de Heerenbrug, kanaal Steenwijk – Giethoorn

Wie o wie word dit jaar de viskampioen van Tuk ??? Verzamelen om 14.45 uur aan het water. Route: vanuit Tuk via de Hooidijk en Ruxveenseweg richting Giethoorn-Blokzijl. Over de Heerenbrug gelijk linksaf en onderaan de brug weer links naar het water. Vergeet de vispas niet!

OPTOCHT (start 19:00u)
Wat zou het leuk zijn als we dit jaar de geweldige optocht van 2019 overtreffen. Optochtwagens, versierde fietsen of skelters of gewoon lopend, alles kan en zowel kinderen als volwassenen mogen meedoen. Een deskundige jury gaat beoordelen wie het origineelst en leukste idee heeft uitgevoerd. Voor elke categorie (wagens, fietsen/skelters, lopers) worden maar liefst 3 prijzen beschikbaar gesteld!

Opstellen bij De Erfgenamen om 18:45u. We vertrekken daar om 19:00u en eindigen op de parkeerplaats bij het Racketcentrum en de bowling. Route: de Erfgenamen, Burgemeester Boldinghlaan, Tukseweg, Bergsteinlaan, kruising Oldemarktseweg oversteken, vervolg Bergsteinlaan, Hummelingen, Tukseweg, JHW Pasmanweg, eindpunt parkeerplaats Racketcentrum.

BREAK IN BATTLE (20:15u – 22:00u)
Locatie:          Pieter Poot, Steenwijkerweg 119, 8397 LC  De Blesse.

Met de jeugd vanaf 12 jaar (brugklas) tot 18 jaar gaan we naar Pieter Poot voor de Break in Battle. Dat is een nieuwe Escape Room ervaring voor grote groepen. Jullie breken in, escapen, en voltooien het eindspel, en dat alles in teams tegen elkaar! We verzamelen om 20:15u bij Pieter Poot. Vervoer hier naar toe op eigen gelegenheid. Opgave via opgave@pb-tuk.nl(tot 15 augustus), vermeld in het onderwerp ‘Break in Battle’ en geef je naam, je adres en je leeftijd door. Voor deze activiteit vragen we een bijdrage van 7,50 euro.

KLAVERJASSEN (20:00u)
Locatie:           Kelder Dorpshuis, Tukseweg 158

Onder leiding van Thom Snoeren wordt, op anderhalve meter ?,  geklaverjast. Aanvangstijd is 20.00 uur. Om te voorkomen dat we niet kunnen voldoen aan de anderhalve meter norm, moeten we werken met een maximaal aantal deelnemers. Daarom is het belangrijk dat u zich vooraf aanmeldt. Dit kan door een mail te sturen naar opgave@pb-tuk.nl.

ZATERDAG 28 AUGUSTUS

KINDEROCHTEND (10:00u – 12:00u)
Locatie:           Woldkasteel Tuk, Tkseweg 158

SJOELBAK | ZAKLOPEN | SNOEPHAPPEN | SKIPPYBALLEN | VOETBALCLINIC | SCHMINKEN | WATERPISTOOL SCHIETEN | SPRINGKUSSEN| EN NOG VEEL MEER.

Ben jij er ook bij? Een super leuk feest met spelletjes voor alle kinderen uit Tuk t/m 8 jaar (groep 5 basisschool) met na afloop nog wat lekkers. Kom op je allerleukst verkleed en neem al je vriendjes en buurkindjes mee! Kan je nog niet helemaal zelf langs de spelletjes? Dan zijn jouw papa en mama ook welkom! Opgeven is niet nodig.

VOSSENJACHT (14:00u – 16:30u)
Locatie:           Parkeerplaats Racketcentrum/Bowling, J.H.W. Pasmanweg 12, 8334 RR Tuk

Voor de kinderen vanaf 9 tot en met 12 jaar (groep 6 tot en met 8 van de basisschool) organiseren we een vossenjacht! Spot jij alle vossen, en voer je de extra opdrachten goed uit? Je krijgt onderweg wat drinken en lekkers. Verzamelen vanaf 13:30u – 13:45u. Je mag alleen komen of met een vriend, buurjongen of buurmeisje of in groepjes van maximaal 4 personen. Voorafgaand aan de vossenjacht worden er groepen gemaakt. Geef je voor 23 augustus op door een mail te sturen naar opgave@pb-tuk.nl onder vermelding van vossenjacht en je naam (namen) en leeftijd.

HAP EN STAP  (start tussen 19:00u en 20:00u)
Aanvang: Tussen 19:00 en 20:00 uur, Racketcentrum Tuk. 

We sluiten de zaterdagavond  af met een wandeltocht voor de inwendige mens. Tijdens deze wandeltocht van zo’n 7,5 kilometer komt u op de meest bijzondere plekjes van Tuk. Onderweg wordt de keel goed gesmeerd! Ervaar de tocht der tochten!

De route blijft nog even een verrassing. We sturen de route en de bijbehorende instructie 1 week van te voren via de mail. In de mail staat ook de starttijd voor jou / jouw groep vermeld. Stuur voor 15 augustus een mail naar opgave@pb-tuk.nl  met naam + telefoonnummer van contactpersoon en namen van de andere deelnemers in de groep. Groepsgrootte maximaal 10 personen. Individueel meedoen kan ook, dan stellen wij een groep samen. Voor de meest ludieke groep/persoon is er een prijs!!! Dus kom in de meest grappige/ originele outfit.

Voor deze activiteit vragen we een eigen bijdrage van € 12,50 per persoon.  Let op: deelname vanaf 18 jaar!